Видове покриви според материала

Покривите са важна част от къщата, която има за цел да защити вътрешността на сградата от вредни атмосферни условия и да предостави топлина и уют. Съществуват много различни видове покриви, като всяка от тях има свои предимства и недостатъци, както и различни методи за монтаж и поддръжка.

  • Асфалтови покриви – Тези покриви се състоят от стъклени влакна, на които се нанася слой от асфалт. Те са лесни за инсталиране и са достъпни в различни цветове и дизайни. Те могат да издържат до 20 години, но могат да бъдат повредени от ветрове, градушки и тежък сняг.
  • Покриви от метал – Тези покриви могат да бъдат направени от метални плочи или панели, но също така може да се използва и алуминий, цинк или мед. Те са издръжливи и могат да издържат до 50 години. Те са икономични и изолират добре. Въпреки това, те могат да бъдат повредени от тежък сняг и може да бъдат досадни, когато вали дъжд.
  • Керамични покриви – Тези покриви са изработени от керамика и са дълготрайни, естетични и устойчиви на вредни атмосферни условия. Те могат да бъдат монтирани на различни форми на покрива, но могат да бъдат скъпи за монтаж. Те издържат до 100 години и са екологични.
  • Покриви от бетон – Тези покриви са много издръжливи и могат да издържат до 50 години. Те са налични в различни цветове и дизайни. Те са икономични и лесни за монтаж. Въпреки това, те могат да бъдат тежки, което може да доведе до проблеми с капацитета на покрива повече информация ще намерите  ТУК