Как да си изберем климатик

Как да си изберем климатик ако сме решили да си купим?
Има най – различни видове климатици , от които да изберем , ако сме решили да си купим климатик за нашия дом. Някой дават възможност да охладим дома си, други са перфектния избор за отделни стаи, някой са инсталирани да останат на съответното място повече от 20 години. Като и финансовите разходи варирата.
При избора на климатик трябва да се съобразим с факта , че тези скрити системи са трудни за смяна и скъпи за подмяна, трябва известна предвидливост. Много собственици смятат , че климатикът е просто модернизация на енергийно ефективен модел, като са до 30% по-ефективни. Битовите разходи по отношение сметки за електричество намаляват.
Основните видове климатични системи : прозорци , климатична инсталация, единични климатични системи, централни климатични системи както и ductless климатични системи.

Сред тях най често използвани са централните климатични системи. Охлаждат целия дом ,като трябва да се добави че са скъпи за инсталиране .

Window единица , лесен за поддръжка , поддържа хладината в поставеното помещение . Те са евтини за инсталиране , но често са шумни.
климатични системи са по-евтини за инсталиране и поддръжка, но само хладен една област и често са шумни.

Ductless климатични системи имат по- висока първоначална стойност от централните климатични системи.

Единичните климатични системи са много по – ефективни , по скъпи на пазара , състоят се от закрит и открит компонент.
В самостоятелните стаи и хотели обикновено се използват пакетирани климатични системи, които не могат да охладят целия дом.
При избора на климатик, трябва да се съобразите с вашите нужди и мястото , за което ви трябва, най – удобната и практична за вас система.
Вече при закупен климатик следва инсталацията. Най – добре да се свържете с техник. Вземете оценката си за монтаж на отоплителния или охладителен уред .
Най-удачния вариант е да имате застраховка. Оше по темата може да прочетете тук.