Предимства на керамичните керемиди

Керамичните керемиди несъмнено се открояват особено на фона на други често срещани покривни материали. Но въпреки това неговият много висок статус е не само заслуга на производителите, но и абсолютно легитимно доказателство за ясно превъзходство над всички други конкурентни покривни решения. Нека разгледаме основните му предимства пред другите видове покриви.

Трайност

Естествените  керамични керемиди  отдавна са оценени от потребителя заради невероятната им издръжливост. Такъв външен фактор като висока влажност и валежи от керамични плочки изобщо не вреди. В допълнение, те са абсолютно имунизирани срещу ултравиолетово лъчение и не се влошава от екстремни температури. Може да не повярвате, но много производители уверено предоставят дългосрочна гаранция за своите продукти (от 30 години), като гарантират, че 100 години и дори повече е съвсем реален експлоатационен живот. Достатъчно е само да погледнете покривите на къщи в много исторически центрове на различни градове. В резултат на това, ако търсите най-трайния и устойчив покривен материал, можете да си купите керамични глинени плочки без колебание. Определено няма да намерите нищо по-силно от него.

Естетика

Несъмнено керамичните керемиди, като най-престижният покривен материал, имат значителна естетическа красота. Тя предоставя на дома образ на солидност и богатство. Освен това керемиденият покрив също е добър архитектурен инструмент, който дава възможност за оформяне на къщата според различни дизайнерски идеи.

Огнеустойчивост

Както бе споменато по-горе,  керамичните керемиди  несъмнено се открояват от другите често срещани покривни материали. Независимо от това, тенхия висок статус е не само заслуга на производителите, но и абсолютно легитимно доказателство за явно превъзходство над всички други конкурентни решения.

Устойчивост

Тъй като естествеността на материала днес е изключително важно свойство, керамичните керемиди също могат да зарадват потребителя с пълно съответствие с всички екологични стандарти. Като се има предвид, че при производството на естествени керамични плочки не се използват химически примеси и добавки, те са напълно безопасни за човешкото здраве. Собствениците също така уверяват, че в къща с керемиден покрив се формира комфортен микроклимат. В резултат на това инсталирането на керамични плочки на покрива определено ще бъде правилното решение, базирано на банални съображения за екологичност.

Звукоизолация и топлинна защита

Освен това керамичните плочки са отличен шумо- и топлоизолатор. Керамичните плочки имат висока плътност, поради което се нагряват бавно и практически не пропускат студа. Неговата висока плътност също допринасят за осезаемо намаляване на шума в къщата, като същевременно не само звукът, създаден от човека, но и шумът от дъжд и други валежи.

След всичко изброено, причините за невероятно високия статус на керемидите са очевидни. В крайна сметка този недостижим за конкурентите статус се потвърждава от повече от сериозни практически предимства.