Козметика и козметични продукти

Може би не сте чували за популярната козметика на Сибирско здраве създадена от руските учени за да бъдете здрави и красиви.

Чували ли сте за крем от охлюви?

Последните години на козметичния пазар се появиха множество кремове на основата на екстракт от охлюви. Всичките те са имитации в опит да се „възпроизведе” ефекта, който направи оригиналът- чилийският крем Елицина. Засега, това е единственият крем в света, който се е легализирал- със защитен патент за открие в Женева. Охлювната слуз притежава изключителни козметични и лечебни качества. Става дума за секрет, произвеждан от охлювите, изпълняващ жизнени функции за тях- възстановяваща и регенерираща. След девет годишни изследвания, през 1980г. чилийски учени доказаха, че охлювната лига може да окаже същото чудотворно въздействие и върху човешката кожа. Така бе създаден кремът Елицина- с 80% охлювен екстракт и вече почти 30 години той се продава в над 35 страни по света с голям успех.
Преди 30 години, чилийски фермер, който отглеждал охлюви забелязал, че ръцете на работниците във фермата са необичайно меки и че,порязвания и наранявания минават бързо. Синът на фермера- Фернандо Баскунан- фармацевт се заел с изследвания и след продължителна работа, създал уникалния крем с охлюви-Елицина.
Охлювът произвежда слуз за да възстановява тъканите и черупката си, когато тя се повреди. Той се придвижва като червеите- чрез свиване и разпускане на тялото. Отделената слуз, намалява триенето на тялото му и улеснява придвижването му. Също така, охлювната лига регулира телесната му температура, „бори се” срещу външни „агресори”- бактерии и гъби и държи настрана потенциално опасните за него мравки.
Състав на охлювната слуз:
-Алантоин- химически това е глиоксил-диурея. Доказано е, че алантоинът стимулира епителизацията на кожата и клетъчната пролиферация/ производството на нови клетки/, спомага за отстраняването на мъртвите клетки, заменяйки ги с нови. Освен това, той притежава и силно изразено успокояващо деъствие. Наличието му определя и доброто състояние на кожата.
-Пептиди и съдържащите се в тях природни антибиотици, които действат срещу бактериите, причиняващи кожни инфекции.
-Гликолова киселина- тя нежно отстранява мъртвите клетки и почиства кожата в дълбочина, като същевременно осигурява проникването на другите съставки на охлювната слуз в дълбочина и те оказват своя козметичен ефект.
-Колаген и Еластин- основни белтъци в човешкия организъм. Осигуряват по- добра плътност, здравина и еластичност на кожата.
-Витамини А, С и Е- борят се срещу стареенето на кожата като блокират действието на свободните радикали, стимулират производството на колаген от кожата.
В резултат от синергичното действие на природно.активните съставки в охлювната слуз, кожата успешно се бори срещу най-често срещаните проблеми- бръчки и опускане, петна, акне, белези от акне.
Елицина, кремът с екстракт от чилийски охлюв, който ще помогне на кожата ви да преоткрие своята красота – гладка, свежа, млада и здрава.