Какво трябва да знаете при избора на матрак

Естествените влакна, като вълна и коприна имат предимство пред синтетичните влакна. Присъствието им в съдържанието, плънката, съдържанието на един матрак оказва съществено влияние при продажбата, при избора на един потребител.

Противно на това, показаното на етикета и по рекламите често се разминава с реалността Симънс Beautyrest Hampton предполага наличието на вълна в матраците си , макар и незначително. Съдържанието от вълна и коприна при Манхатън Stearns & Фостър е минимална и със сигурност не оправдава цената му.

Производителите също се движат напред, като за изработката на висок клас матраци използват материали като латекс и пяна с памет. Като все още са твърде слаби .Подложката е изработена от полиуретанова пяна с ниска или средна плътност и незначително, полиестерни влакна, ,ватиран да се надува. Което не означава непременно по-добре. За да оценят устойчивостта на пяната производителите трябва да се знаят плътността му. Това което обикновено се използва е по малко от два килограма на кубичен метър.
В крайна сметка подложката често губи способността си да осигури комфорта на потребителя за спане , за който той е платил, като често потребителите го оправдават с неудобния матрак, на който спят.
Често потребителите прибягват до съд с оправданието , че неправилната поза, стреса , неудобния за спане матрак, могат да доведат до проблеми свързани с грабначния стълб като изтъкват и факта че лошия сън оказва влияние като цяло върху ежедневието им, настроение, работата им. Болката в гръбначния стълб е по често срещана при по възрастни хора, като една от основните причините за това е спането на неудобен матрак, което води до деформация на гръбначния стълб. Избора на правилния матрак е от съществено значение за нашето ежедневие.

Производителите се защитават с оправданието, че няма гаранции толкога дълго , тъй като в някой случаи е 25 год, което прави впечатление на тялото. Още за матраците можете да прочетете тук