Интериорни решения от стъкло

камина
Офиса на фирма Евростандарт

Стъклото и декоративният камък в интериорните решения винаги е предавало модерен дизайн и е признак на добър вкус. Когато се проектира нов дом – къща, вила или офис, използването на алуминиеви парапети със стъкло предават елегантен вид. Използването на стъкло за пълнеж при парапетите за малки помещения, предава визуално разширение на границите. Съчетанието на прахово боядисани алуминиеви профили в дървесен вид или неръждаеми елементи се съчетава добре и се получава добър контраст и е доста приятно за гледане. Но не трябва да си мислим, че алуминиевите парапети от стъкло предават само декоративен вид, те трябва да бъдат преди всичко предпазно средство за посетители и експлататори им, като за тази цел те трябва да бъдат монтирани качествено от квалифицирани монтажници, изпратени от легитимна фирма и коректна фирма, същите трябва да гарантират за изработеното от тях изделие поне 5 години и то трябва да бъде съпровождано с приемо-предавателен протокол.
Стъклените алуминиеви парапети за стълбища в днешно време вече са широко приложими в доста частни домове, офис сгради и производствени помещения, за което основна причина играят проектантите и съвременните виждания на клиентите. Въпреки, че те са доста по-скъпи спрямо обикновените и стандартни парапети за стълбища, които се изработват от 3 броя хоризонтални алуминиеви профила Ф16.
При избора на фирма изпълнител за доставка и монтаж на алуминиеви парапети, трябва да се обърне внимание още в етап проектиране и стриктно да се обърне внимание на портфолиото на конкретния изпълнител, тъй като има доста “фирми” които с цел да изпълнят по-голямо количество не обръщат внимание на качеството на монтажните дейности.